1. Pyyhi naudan keittolihan pala (noin 300 g) talouspaperilla puhtaaksi.

2. Laita se kattilaan ja lisää 1 litra kylmää vettä päälle. Kuumenna vesi ja kuori pinnalle tuleva vaahto pois.

3. Lisää mausteeksi 4–5 kokonaista valkopippuria, 1 laakerinlehti ja suolaa. Keitä liha kypsäksi.

4. Ota kypsä liha pois ja paloittele se. Lisää liemeen pala valkokaalia suikaloituna, pala selleriä ja 1–2 porkkanaa paloiteltuna ja 1–2 sipulia suikaloituna sekä 300–400 g raakaa punajuurta suikaloituna. Lorauta hieman etikkaa, joka estää punajuuria menettämästä kaikkea väriään.

5. Keitä kasvikset kypsiksi ja lisää lihapalat joukkoon. Anna niiden kuumentua hetki. Jotkut lisäävät borssiin myös tomaattisosetta. Jos haluat, lisää 1–2 ruokalusikallista tomaattisosetta.

6. Tarjoa smetanan kanssa.

Borssiin voi siis lihan sijasta laittaa nakkeja. Tällöin kasvikset keitetään liha- tai kasvisliemessä kypsiksi ja lisätään nakit kypsään keittoon ja annetaan niiden kuumentua. Kasvisversion saa helposti jättämällä nakit pois. Valmistusta voi helpottaa myös käyttämällä keittoon etikkapunajuuria.