Pohja (=rahkavoitaikina)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 prk maitorahkaa
200 g margariinia tai voita
4½ dl Sunnuntai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

 

300 gr jauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl Sunnuntai vehnäjauhoja
1 prk smetanaa
1½ rkl tomaattipyrettä (tai tom.sose)
3-5 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 suolakurkkua
mausteet: mustapippuria
paprikajauhetta
timjami
oregano
suola

OHJE:

Tee taikinaja laita kylmään vetäytymään.
Paista jauheliha,sipuli,lisää kuivat mausteet.
Pilko paprika ja kurkku aivan hienoksi silpuksi.
Sekoita ne jauhelihan joukkoon sekä loput täytteen ainekset.
Kauli taikina levyksi, täytä rullaa (kuten kääretorttu tai korvapuustitaikina).
Laita rulla kylmään jähmettymään, jääkaapissa ½-1 tunti.Leikkaa terävällä, ohuella veitsellä n. 1½ cm:n paksuisia siivuja,levitä pellille, jätähieman turpoamistilaa.
Voitele vatkatulla munalla.

Paista <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />225 C n.15-20 min.

Mausteet ovat ehdotus, voit lisätä tai muuttaa maun mukaan,
mutta tämä on hyväksi todettu. Paprika ja kurkku ovat tärkeät aineet,
tosin paprikankin voit korvata vaikka tomaatin ulko-osalla, (jätä kostea
siemenosa pois).

Sopivat oikein hyvin suolaiseksi välipalaksi ja hyvin jopa juhlakahvipöytään
pikkusuolaiseksi!