1. Keitä kaksi kananmunaa kovaksi.

2. Revi huuhdotut, pehmeät salaatinlehdet laakeaan kulhoon.

3. Erottele keitetyistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja paloittele valkuaiset pieniksi paloiksi.

4. Hienonna keltuaiset esimerkiksi haarukalla.

5. Vatkaa 1,5 dl kuohukermaa vaahdoksi.

6. Sekoita kermaan hienonnetut keltuaiset, 1 rkl etikkaa, 1 tl sinappia, 2 tl sokeria sekä ripaus suolaa ja valkopippuria.

7. Kaada kastike salaatinlehtien päälle. Ripottele pinnalle valkuaiset ja koristele silputulla ruohosipulilla.

Kerman sijasta voit käyttää kermaviiliä tai vaikka kevytvispiä. Keltuaiset voi jättää kastikkeesta pois ja lohkoa kananmunat salaatin päälle. Salaattiin voi lisätä myös kurkkua viipaleina ja tomaattia lohkoina.