5 annosta

8 dl vettä
10 maustepippuria
10 valkopippuria
1-2 laakerinlehteä
2 (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g) sipulia
4 (400 g) perunaa
1 (reilu 1 kg) made TAI hauki
2 prk (à 2 dl) ruokakermaa, 15 %
2 tl suolaa
1 dl hienonnettua tilliä

Laita kylmään veteen perattu/nyljetty kala reiluina paloina. Kun vesi kiehuu, poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Keitä noin 20 min. Kun kalapalat ovat kypsiä, nosta ne kattilasta ja poista ruodot. Siivilöi liemi. Lisää liemeen kuoritut ja lohkotut sipulit. Keitä noin 5 min. Lisää perunat kuutioina. Keitä keitto kypsäksi. Lisää kalapalat, kerma ja suola. Anna hautua kannen alla noin 5 min. Lisää pinnalle hienonnettu tilli vähän ennen tarjoilua.
VINKKI: Halutessasi voit lisätä keittoon vanhan tavan mukaisesti jälkiuunileivän palan valmistuksen loppuvaiheessa.