sunnuntai, 4. kesäkuu 2006
KASVISKEITTO PERUNASTA JA MAISSISTA
8-10 kpl kiinteää perunaa
pala purjoa
300 g pakastemaissia
1 l vettä
1 kuutio vähäsuolaista kasvislientä, joka ei sisällä keinotekoisia lisäaineita
1 dl ruoanvalmistuskermaa tai kevytkermaa
0,5 dl hienoksi silputtua persiljaa
ripaus cayennenpippuria
muutama ruisleipäviipale
juustoraastetta
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Halkaise purjo ja huuhdo se huolellisesti juoksevan veden alla. Silppua purjo hienoksi. Huuhdo persilja ja silppua se saksilla hienoksi silpuksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää siihen perunakuutiot, silputut purjot ja noin puolet maisseista. Keitä kasviksia, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta ainekset tasaiseksi soseeksi.
Lisää keittoon loput maissit, pieneen kiehuvaan vesimäärään sekoitettu kasvisliemikuutio, pippuri ja lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja lisää silputut persiljat.
Tarjoa keiton kanssa paahdettuja ruisleivän paloja. Saat paloista maukkaampia, kun ripottelet vasta paahdettujen ja kuumien leipien päälle ohuelti juustoraastetta. Paloittele leivät vasta juustoraasteen lisäyksen jälkeen ja annostele ne lopuksi keittoannosten päälle. Voit sulattaa juuston leiville myös mikroaaltouunissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.