1 iso purjo
1 pieni kesäkurpitsa
tilkka öljyä
800 g - <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg kirjolohta, muukin kala käy
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
1 dl kevytkermaa
1 dl juustoraastetta
1 dl tillisilppua<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko palasiksi. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi.

2. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa.

3. Levitä kasvikset voidellulle uunipannulle.

4. Pane kalafilee kasvisten päälle, ripottele kalan pinnalle hiukan suolaa ja sitruunapippuria. Laita kala 225 asteiseen uuniin.

5. Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se noin 15 minuutin kuluttua fileen pinnalle. Kypsennä kalaa vielä 10 - 15 minuuttia.

Kirjolohi on edullista ostaa kokonaisena ja fileoida se itse. Päästä ja selkäruodosta saa vielä kalakeiton