(40 annosta)
Valmistusaika: yli 60 min
Vaikeusaste: vaativa


<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Taikina:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

maitoa

50 g

hiivaa

1,5 dl

sokeria

3 tl

kardemummaa

1 tl

suolaa

1 kpl

kananmunaa

13 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

Flora Culinessea


Täyte:

6 rkl

Flora Culinessea

1 dl

sokeria

4 tl

kanelia


Pinnalle:

1 kpl

kananmunaa

1,5 dl

raesokeria

 


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 °C) isossa kulhossa. Murenna joukkoon hiiva ja liuota se maitoon. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi Flora Culinesse. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa leivinliinan alla kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (30-40 min). Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat noin 0,5-1 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä Flora Culinesse taikinalevyjen päälle, ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Kierrä taikinalevyt rulliksi ja leikkaa rullat vinottain paloiksi. Paina palat kapeimmasta kohdasta litteiksi, jotta pullan leikkauspinnat tulevat esiin. Laita korvapuustit leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota leivinliinan alla. Jos valmistat vuokapuusteja, viipaloi rullat voin 1,5 cm:n paloiksi ja nosta ne paperivuokiin. Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 °C:n lämpötilassa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Idea! Täytteeksi voit laittaa lisäksi rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä kuten saksittuja luumuja tai kirsikoita. Kokeile vastaavasti myös mantelilastuja tai kookoshiutaleita.