Lammaspadan voi hauduttaa vaivatta uunissa vaikkapa savipadassa.

400 g luutonta lampaanlihaa
2-3 kpl sipulia
1 kynsi valkosipulia
1/3 l tomaattimehua tai porkkanamehua
1 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
1/2-1 tl suolaa <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuutioi liha. Sekoita sipulit, tomaattimehu ja mausteet erikseen ja yhdistä sekoitus lihan kanssa. Käytä ruoan valmistukseen uunin kestävää pataa. Jos käytät ruoan kypsennykseen savipataa, muista liottaa sitä vedessä noin 15 minuuttia ennen uuniin laittoa. Savipata laitetaan aina kylmään uuniin.

Hauduta lammaspata kypsäksi miedossa lämmössä noin 175 asteessa noin 2 tuntia. Tarjoile padan kanssa riisiä tai makaronia sekä keitettyjä pikkuporkkanoita