(4 annosta )
400 g kuhaa tai muuta kalaa
1 tl Sydänmerkki-rypsiöljyä (Virgino)
1/2 tl suolaa
1 ruukkusalaatti (esim. tammenlehvä, jääsalaatti ja lehtisalaatti)
10 kpl (n.100g) tuoreita sieniä esim. keltavahveroita (kanttarellejä) tai siitakkeita
4 kevätsipulia
8 kirsikkatomaattia
tai 2 tavallista tomaattia
salaattikastike:
3 rkl Sydänmerkki-majoneesia (Becel)
1 tl tomaattipyrettä tai ketsuppia
1 tl limen tai sitruunan mehua
ripaus sokeria
1. Huuhtele tuoreet salaatit runsaassa vedessä ja ravistele liika vesi pois. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan tai käyttäessäsi tavallisia tomaatteja, kuutioi ne.
2. Kypsennä kala parila- tai paistinpannussa pienessä määrässä öljyä. Siirrä pois pannulta.
3. Kypsennä nopeasti (noin 30-45 s) pienessä öljymäärässä myös sienet ja pilkotut kevätsipulit.
4. Sekoita salaattikastikeen ainekset.
5. Salaatin kokoaminen: asettele salaatinlehdet pediksi lautaselle tai vadille. Levitä salaatin päälle lämmin sipuli-sieniseos ja kalafileet. Koristele tomaatilla ja kevätsipulin vihreillä varsilla.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
torstai, 15. kesäkuu 2006
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.