(kuudelle)

800 g luutonta naudan lapaa tai etuselkää
1-2 rkl voita tai öljyä ruskistamiseen
2 tl suolaa
mustapippuria
pannun huuhdelientä
2 sipulia
2 porkkanaa
2 paprikaa
pala palsternakkaa
1 tl oreganoa
1 tl salviaa
3 laakerinlehteä


Leikkaa liha kuutioiksi tai käytä valmiiksi kuutioitua karjalanpaistilihaa. Ruskista liha kahdessa erässä kevyesti rasvassa pannulla ja siirrä kannelliseen uunivuokaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele kasvikset lohkoiksi ja lisää pataan. Huuhtele paistinpannu vedellä ja lisää vesi vuokaan niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja laita kansi päälle. Anna lihapadan hautua kypsäksi 175-asteisessa uunissa tai miedolla lämmöllä levyllä 1-1 1/2 tuntia.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tarjoa padan kanssa keitettyjä perunoita tai samassa uunissa kypsennettyjä lohkoperunoita. Kuori ja lohko perunat veneiksi ja kierittele ne kulhossa, johon olet lorauttanut vähän öljyä, suolaa ja juustokuminaa eli jeeraa tai muuta lempimaustettasi. Levitä perunalohkot uunivuokaan. Perunat kypsyvät samassa uunissa lihapadan kanssa noin tunnissa.