<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1.   Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.

2.   Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

3.   Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkei­ta, pyöryköi­tä tai pihvejä.

Muunnoksia perusmureketaikinaan

*    Sienijauhelihamurekeseos: korvaa puolet jauhelihasta vastaavalla määrällä lio­tet­tuja suo­la­sieniä, esikäsiteltyjä tuoreita tai pa­kastesieniä.

*    Lindströminpihvimurekeseos: lisää mureketaikinaan 1 - 2 raastettua keitettyä tai eti­kka­punajuurta.

*    Kasvismurekeseos: lisää mureketaikinaan 100 - 200 g raastettua porkka­naa tai sel­leriä.