<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja tai
3 viipaletta vaaleaa leipää tai
2 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vettä tai lihalientä
1 sipuli
1 muna
1 1/2 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raasta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
2. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
3. Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.
Muunnoksia perusmureketaikinaan
* Sienijauhelihamurekeseos: korvaa puolet jauhelihasta vastaavalla määrällä liotettuja suolasieniä, esikäsiteltyjä tuoreita tai pakastesieniä.
* Lindströminpihvimurekeseos: lisää mureketaikinaan 1 - 2 raastettua keitettyä tai etikkapunajuurta.
* Kasvismurekeseos: lisää mureketaikinaan 100 - 200 g raastettua porkkanaa tai selleriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.