6 kpl

Valmistusaika: noin 45 min

6 kpl pieniä hampurilaissämpylöitä
tai muita sämpylöitä

Jauhelihapihvit:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl tuoretta rosmariinia
tai 2 tl kuivattua

Väliin:

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
1 pieni punainen paprika
1 pieni punasipuli
6 ananasrengasta

Chilimajoneesi:

½ dl kevytmajoneesia
½ dl ranskankermaa
1 rkl chiliketsuppia
ripaus cayennepippuria

▶ Valmista ensin jauhelihapihvit. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää myös mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile massasta pieniä pihvejä pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Revi jääsalaatti sopiviksi paloiksi. Leikkaa paprika ja punasipuli renkaiksi. Valmista chilimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pariloi ananakset halutessasi parilapannulla molemmin puolin. Paahda hampurilaisen puolikkaat pannulla tai leivänpaahtimessa ja kokoa hampurilaiset.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />