1. Lämmitä 2 dl vettä kädenlämpöiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Liuota veteen 1/2 pkt (25 g) tuoretta hiivaa.

2. Lisää 1 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa.

3. Lisää 5 dl vehnäjauhoja vähitellen ja alusta tasaiseksi taikinaksi hyvin vaivaten.

4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta noin puoli tuntia.

5. Tee täytettä varten tomaattikastike (tai käytä valmista): keitä 2 prk tomaattimurskaa 10–15 minuuttia hiljaisella lämmöllä, mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi joillakin yrttimausteilla.

6. Varaa esille muut mieleisesi täytteen ainekset.

7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli siitä haluamasi kokoisia pizzoja. Voit myös painella taikinan uunipellille ja leikata valmiista pizzasta paloja. Tämä annos riittää yhteen uunipellilliseen tai kahteen isohkoon pizzaan.

8. Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta, haluamaasi täytettä ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta (emmental tai mozzarella).

9. Paista pizzaa 225–250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Pizzataikinasta syntyy esimerkiksi lastenkutsuille suolaiseksi tarjottavaksi pikkupizzoja, jotka on helppo täyttää eri täyttein.

Täytevaihtoehtoja on yhtä monia kuin pizzan ystäviä:

Tuoretta mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa.

Kypsää kanaa, ananasta ja sinihomejuustoa.

Tonnikalaa, valkosipulia ja mustia oliiveja.