(4 annosta)
 
10 kpl Sydänmerkki-leipäviipaleita (esim. Moilas Oy)   
1  sipuli    
2 valkosipulinkynttä   
1 tl  Virgino rypsiöljyä    
1/2 dl  pinaattia (hienonnettua)    
1 dl Sydänmerkki-ruokakermaa  
1/2 tl mustapippuria 
1/2 dl ketsuppia   
150 g Sydänmerkki-täyslihaleikkelettä   
100 g  Sydänmerkki-tuorejuustoa      
2 rkl  rasvatonta maitoa   
(<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl eli noin 100g Sydänmerkki-juustosta tehtyä raastetta) 

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Varaa ruoalle noin 30 x 20 cm kokoinen uunivuoka.
2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna niitä pannulla pienessä öljytilkassa pari minuuttia. 
3. Sekoita kaksi erilaista kastiketta:
* Sekoita Sydänmerkki-ruokakerma, pippuri, ketsuppi ja hienonnettu pinaatti.
* Suikaloi Sydänmerkki täyslihaleikkele ja yhdistä tuorejuuston, sipulien ja maidon kanssa. 
4. Leikkaa leipäviipaleiden kovat reunat pois ja lado 5 siivua vuoan pohjalle. Kaada päälle pinaattikastike. Lado toinen kerros leipäviipaleita ja toinen kastike.
5. Halutessasi viimeistele pinta Sydänmerkki-juustosta raastetulla raasteella. Paista ruisleipälasagnea noin 15-20min 225 asteessa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />