(kuudelle hengelle)

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1/2-1 rkl kasvisöljyä
5 kpl porkkanaa
1 kpl isoa sipulia tai 2-3 kpl pieniä sipuleita
150 g herkkusieniä tai 1/2 l tatteja
1 1/2 dl porkkana- tai tomaattimehua
2 dl maitopohjaista kasvisrasvasekoitetta
2 tl kuivattua rakuunaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Raasta porkkanat ja hienonna sipuli/sipulit. Paloittele sienet pieniksi. Kuumenna padassa öljy ja lisää jauheliha. Kypsennä jauheliha kevyesti padassa. Lisää raastetut porkkanat ja hienonnetut sipulit. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut sienet, mustapippuri, kuivattu rakuuna, tomaatti- tai porkkanamehu ja kasvisrasvasekoite. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Tarjoile pataa juustopeston sekä makaronien, spagetin tai perunoiden kanssa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />