400-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 g naudanlihaa paloina/suikaleina
n. 5 dl vettä
n. 3 rkl vehnäjauhoja
öljyä/margariinia paistamiseen
kolme 'töräystä' ketsuppia
1 lihaliemikuutio
suolaa, valkopippuria
2 dl ranskankermaa
2-3 kpl mauste-/suolakurkkuja kuutiointa

Valmistus:

Pyöräytä huoneenlämpöinen liha kuumalla pannulla margariinissa/öljyssä, ihan kevyesti niin että pinta vaan ruskistuu. Laita lihat uunivuokaan ja sirottele päälle hieman suolaa ja valkopippuria.

Lisää kiehuva vesi, pieneen kylmään vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot, ketsuppi ja lihaliemikuutio murusina.

Kypsennä n. 200C uunissa 1½-3h (riippuu lihan laadusta). Lisää ranskankerma. Jos pata on liian löysää, niin lisää ranskankerman lisäksi vähän vehnäjauhojakin. Tässä vaiheessa laitan yleensä muussipotut kiehumaan. Sitten kun peurunat on kypsiä tai n. ½h kuluttua, ota pata pois uunista ja lisää kuutioitu mauste-/suolakurkku.