noin 35 kpl

Valmistusaika: noin 30 min + paistumisaika ja jähmettymisaika

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />150 g tummaa suklaata
175 g voita
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1-2 dl hasselpähkinöitä tai
pekaanipähkinöitä
200 g tummaa suklaata

Herkulliset suklaapalat voit valmistaa myös siten, että kuorrutat puolet suklaakuorrutteella ja puolet tomusokerikuorrutteella.

Suklaakuorrute:

150 g tummaa suklaata
75 g voita

Koristeluun:

suklaaströsseleitä tai
wienernougatrouhetta (Fazer)

▶ Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munat kattilaan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Rouhi pähkinät ja suklaa ja kääntele rouheet taikinaan. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 20x30 cm:n vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Taikinan kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna levyn jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrute suklaalevyn päälle ja ripottele päälle strösseleitä tai wienernougatrouhetta. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy neliöiksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />