1. Kiehauta 1 l maitoa paksupohjaisessa kattilassa tai puurokattilassa. Sekoittele, ettei maito pala pohjaan. Käytä mieluiten puukauhaa.

2. Mittaa 1 dl mannaryynejä ja kaada koko ajan sekoittaen kiehuvan maidon joukkoon.

3. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Tarkista mannaryynipakkauksesta keittoaika.

4. Sekoita 5 rkl kaakaojauhetta ja 1/2–1 dl sokeria hyvin keskenään. Painele kaakaopaakut esimerkiksi lusikalla rikki. Käytä sokeria maun mukaan enemmän tai vähemmän.

5. Lisää kaakao-sokeriseos kypsään puuroon ja sekoita tasaiseksi.

6. Voit lisätä puuroon vähän suolaa, mutta se ei sitä välttämättä kaipaa.

7. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa

Monissa ohjeissa kaakao ja sokeri neuvotaan lisäämään puuroon jo keittämisvaiheessa. Kun kaakao laitetaan vasta viime vaiheessa, puurosta tulee suklaisemman makuista.

Voit myös vaahdottaa suklaapuuron vispipuuron tavoin ja tarjota annosmaljoista vähän juhlavampana jälkiruokana.