(4 annosta) 
 
400g naudan lihaa (esim. paistia)    
2,5 rkl vehnäjauhoja   
1 tl Juoksevaa Sydänmerkki-rasvaa (Keiju tai Becel) tai -öljyä    
½ tl suolaa   
½ tl mustapippuria   
2 sipulia  
1 prk    
400 g tomaattimurskaa   
3 kpl valkosipulin kynttä         
5 dl vettä    
1/2 dl Sydänmerkki-kermaa     
½ tuorekurkku 

1. Suikaloi liha ja jauhota palat vehnäjauhoissa.
2. Kuumenna kannellinen pata tai kattila. Lisää öljy ja ruskista lihat kevyesti. Mausta.
3. Lisää pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja vesi, anna hautua kannen alla mureaksi. Haudutusaika riippuu valitusta lihanosasta ja palojen koosta, mutta esimerkiksi ulkopaistin haudutus: n. 35-45 min.
4. Lisää lopuksi kerma ja kuutioitu tuore kurkku ja anna höystön hautua vielä 5 - 10 minuuttia.
5. Keitä lisäkkeeksi perunoita, riisi-ohra-suurimoita tai rikottuja vehnäsuurimoita (Myllyn Paras)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />