Keitä kevyesti, älä vesitä
Potut tekevät varmasti kauppansa ja keitettävän perunan määrää arvioitaessa kannattaakin liioitella.
- Valitse keittoerään mahdollisimman samankokoisia varhaisperunoita.
- Paras tapa valmistaa varhaisperunat on höyrykeittäminen.
- Vedessä keitettäessä varhaisperunat lisätään vasta kun keitinvesi kiehuu. Voit maustaa veden merisuolalla.
- Perunat kypsyvät noin 15 minuutissa. Kypsyyden voi todeta haarukalla keittoerän suurimmasta perunasta.
- Kaada keitinvesi pois heti perunoiden kypsyttyä, myös höyrykattilasta.
- Anna kosteuden haihtua perunoiden pinnalta ennen tarjolle asettamista.
- Tarjoile tillillä koristeltuna.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.