<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g maustamatonta broilerin rintafileetä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mausteseos

 

2 rkl rypsiöljyä

1tl currya

1 rkl hunajaa

½ tl suolaa

 

 

BROILERISUIKALETIKKUJEN VALMISTAMINEN

 

-pane puiset tikut painon alle veteen kostumaan, sillä muuten ne palavat grillatessa

-katkaise paistinpannulla kypsennettävien vartaiden tikut sopivan mittaisiksi

-leikkaa broilerin rintalihas poikkisyyhyn kahden sentin mittaisiksi ja sentin paksuisiksi suikaleiksi

-sekoita mausteseos ja anna suikaleiden maustua pari tuntia

-työnnä suikaleet tikkuihin väljästi

-pese työvälineet ja kätesi

 

 

BROILERISUIKALETIKKUJEN PAISTAMINEN

 

-kuumenna liesi nelosteholla

-laita pannulle 10 tippaa öljyä

-asettele vartaat pannulle ja kääntele niitä minuutin välein, ettei hunajainen lihan pinta ruskistu liikaa

-laske tarvittaessa lieden lämpöä

-grillausaika on noin 5 minuuttia

-vartaat voit kypsentää myös grillissä tai muurinpohjapannulla

 

 

BROILERISUIKALEANNOKSEN KOKOAMINEN

 

-nosta vartaat lautaselle

-tarjoa lisukkeeksi perunamuusia tai kasvisriisiä sekä kesäistä salaattia