KINKKURULLATAIKINAN TEKEMINEN

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

3 munaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl maitoa

¼ dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

2 ½ dl jauhoja

4 dl maitoa

 

 

-vispaa munat ja sekoita munien kanssa 2 dl maitoa,

öljy, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi

-vispaa loppu maito taikinaan

-levitä reunalliselle uunipellille leivinpaperi niin,

että paperin reunat nousevat pari senttiä pellin reunoja vasten

-sipaise tilkka öljyä paperille ja levitä taikina tasaisesti paperille

-kypsennä taikinaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia

-kumoa taikina leivinpaperille

 

 

KINKKURULLAN TÄYTTEEN TEKEMINEN

 

2 rkl rypsiöljyä

2 dl porkkanaraastetta

100 g siitake- tai muita sieniä hienonnettuna

2 dl purjoa millin paksuisina suikaleina

1 dl sipulisilppua

200 g kinkkua kahden millin suikaleina

suolaa ja pippuria

2 rkl ketsuppia

150 g leipäjuustoa puolen sentin kuutioina

 

-kuumenna öljy laakealla pannulla

-kypsennä kasviksia ja sieniä pannulla viitisen minuuttia

-lisää kinkkusuikaleet ja parin minuutin kuluttua ketsuppi ja mausteet

-sekoita leipäjuusto kuutioina kuumaan täytteeseen

-levitä täyte pohjalle

-käännä pohja tiukalle rullalle,

nosta leikkuulaudalle ja viipaloi kinkkurulla tarjolle

 

 

ANNOKSET LAUTASELLE

 

- leikkaa mieleisesi kokoinen pala kinkkurullasta

- tarjoa rullan kanssa raikasta salaattia