Lihamakaronilaatikko

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 l vettä

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

½ l makaronia

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Liha-kasvisseos

1 rkl rypsiöljyä

250 g jauhelihaa

2 dl sipulisilppua

½ tl mustapippuria

ripaus suolaa

 

Munamassa

2 munaa

1 l maitoa

muskottipähkinää

paprikaa

 

Vuokien voiteluun

1 rkl rypsiöljyä

 

 

LIHAMAKARONILAATIKON VALMISTUS

 

Makaronien keitto

-kiehauta vesi ja sekoita veteen öljy, suola ja makaronit

-sekoita, kunnes vesi alkaa kiehua uudelleen

-keitä makaroneja hiljalleen 15 minuuttia

 

Liha-sipuli-seoksen valmistus

-kuumenna pannu ja öljy

-kypsennä jauhelihaa pannulla viitisen minuuttia

-sekoita sipulisilppu jauhelihan joukkoon ja jatka kypsentämistä pari minuuttia

-mausta paistos mustapippurilla

 

Munamassan valmistus

-vispaa munat, lisää mausteet ja sekoita maito munien kanssa

 

 

LAATIKKOAINEKSET VUOKAAN

 

-voitele uunivuoat

-sekoita lihaseos ja munamaito makaroni-vesiseokseen

-nostele massa voideltuihin uunivuokiin

-paista laatikkoa 180 asteessa 1 tunti

-ylimääräisen kypsän, jäähtyneen makaronilaatikon voit myös pakastaa

 

RUOKA-ANNOKSEN KOKOAMINEN

 

- nosta laatikkoa sopiva määrä lautaselle

- laita vähän puolukkasurvosta (mieluummin kuin ketsuppia)