<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl perunasosetta

2–3 dl ohrajauhoja

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

PERUNARIESKATAIKINAN TEKEMINEN

 

-jäähdytä perunasose

-sekoita soseeseen ohrajauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan

-leivo taikinasta munan kokoisia palloja

-taputtele jauhotetulla leivinpöydällä palloista noin puolen sentin paksuisia rieskoja

 

 

PERUNARIESKOJEN PAISTAMINEN

 

-pane uunipelti 240-asteiseen uuniin kuumenemaan kahdeksi minuutiksi, jotta rieskat paistuvat rapeapohjaisiksi

-pistele rieskan pintaan haarukalla muutaman kerran ja pari kertaa taikinan läpi

-nosta kuuma pelti kuivilla pannulapuilla lieden päälle ja nostele rieskat uunipellille

-paistoaika on rieskan paksuuden mukaan 5–10 minuuttia

 

KEVENNETTY MUNAVOI

 

1 dl hakattua kypsää munaa

1 dl raejuustoa

1 dl voita tai muuta levitettä

 

-vaivaa rasva pehmeäksi ja sekoita munahakkelus ja raejuusto rasvaan

 

 

PERUNARIESKA TARJOLLE

 

-levitä rieskan päälle kevennettyä munavoita

-perinteisesti kuumalle rieskalle sipaistaan hiven voita ja makupala on valmis