1 – 2 porkkanaa

hapan omena

2 tl sitruunamehua tai

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl appelsiinikuutioita

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

ruisleipäviipaleita

perunamuusia

basilikaa

 

 

PORKKANA-OMENARAASTEEN VALMISTAMINEN

 

-pese porkkanat ja hedelmät

-raasta porkkana ohueksi lastuksi

-raasta kotimainen omena kuorineen karkealla teräpinnalla

-purista sitruunasta heti mehua omenaraasteen päälle, jotta omena pysyy vaaleana ja raikkaana

-painele sekoitettu raaste kannelliseen astiaan

 

 

PORKKANA-OMENARAASTEELLA PÄÄLLYSTETYT RUISLEIVÄT

 

-levitä ruisleipäviipaleelle ohut kerros kylmää notkistettua perunamuusia

-laita raastetta muusin päälle ja koristele leipä yrtillä

-lisää tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä, jos tarvitset lisää energiaa