TÄYTE 1.

 

- jauhelihaa 400g
- ranskankermaa n. 0,5 - 1dl
- salsaa (tai siis sitä purkkijuttua mitä syödään esim. tortillojen kanssa)
- ananaspaloja 1prk
- (fetakuutioita)

Maustaminen maun mukaan. Tuosta salsasta tulee hyvin makua, mutta ranskankerma pehmentää liian tulisuuden. Täyte siis lettujen sisään, juustoraastetta päälle ja noin vartiksi uuniin kuumentumaan<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

TÄYTE 2.

Kaksi tölkkiä tonnikalaa öljyssä tai 500g savukalaa (perataan ja paloitellaan)
4 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna
1,5 dl kurkkusalaattia
1 nippu retiisejä raastettuna
2-3 omenaa raastettuna
pala purjoa (halkaise, huuhtele ja viipaloi)
3/4 tl sitruunapippuria
tilliä

Sekoita ainekset varovaisesti keskenään. Mausta sitruunapippurilla ja tillillä.

 

TÄYTE 3.

 

200 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1/2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 rkl chiliketsuppia
1pss herne-maissi-paprikasekoitusta (200g)
1dl ranskankermaa

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää pilkotut valkosipulin kynnet, paprikajauhe, suola ja chiliketsuppi. Sekoita joukkoon herne-maissi-paprikasekoitus ja ranskankerma. Jaa täyte ohukaisille pitkittäin, rullaa rullalle. Voit kuumentaa ohukaiset mikrossa tai uunissa ennen tarjoilua.

 

TÄYTE 4.

 

1-2 punasipulia
½ punaista paprikaa
½ keltaista paprikaa
1 kiinankaali
1 pss suolapähkinöitä
(ripaus suolaa)
paistamiseen öljyä

1. Viipaloi punasipuli ja suikaloi paprika.
2. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pannulla pehmeiksi.
3. Lisää suikaloitu kiinankaali ja pehmennä kaalia hetki pannulla.
4. Lisää suolapähkinät.
5. Annostele täytettä letuille ja taita ne taskuiksi.