torstai, 6. heinäkuu 2006
UUNIPERUNAT ERILAISILLA TÄYTTEILLÄ
Täyte 1
2-3 sipulia
n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
3 tlk (600 g) Crème Fraichea
pippuria, chiliä, yrttejä, suolaa, yrttejä...
1. Pese perunat hyvin, kietaise folioon, pistele haarukalla.
2. Kypsennä 200°C:ssa n. 1 1/2 - 2 tuntia, perunoiden koosta riippuen .
3. Valmista täyte paistamalla silputtu sipuli ja jauheliha.
4. Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
5. Mausta mieleiseksesi.
6. Lisää lopuksi Crème Fraiche.
7. Tarjoa kypsien uuniperunoiden kera.
Tai:
8. Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja koverra keskeltä.
9. Sekoita jauhelihatäytteeseen perunan koverrettu osa, täytä seoksella ja hunnuta emmentalraasteella.
10. Gratinoi 250°C:ssa n. 10 min. ja tarjoile kuumana salaatin ja maissin kera!
Täyte 2
2 dl kermaviiliä
4 dl raejuustoa
savukalaa
katkarapuja
paljon tilliä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.