(4 annosta)

500 g luutonta hirvenlihaa
50 g savustettua siankylkeä
2 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
2 rkl Flora Culinessea
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl olutta
0,5 dl vettä
1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä
200 g ruusukaalia
2 rkl persiljasilppua

1. Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm.
2. Leikkaa siankylki paloiksi.
3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana.
4. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan.
5. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan.
6. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan.
7. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon.
9. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste.
10. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
11. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
12. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
13. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Muuta!
Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan kassler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g).