lauantai, 2. syyskuu 2006
JAUHELIHA-KAALIPATA
1,5 kg valkokaalia
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
500 g jauhelihaa
1 rkl voita tai margariinia
1 tl suolaa
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl voita tai margariinia
0,5 dl siirappia
1 rkl lihafondia tai lihaliemikuutio
2 dl omenatäysmehua
1 ruukku tuoretta minttua
Pilko kaali, kuori ja silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Ota iso kattila tai pata liedelle. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, siirrä hetkeksi sivuun odottamaan. Kuumenna rasva ja lisää kaalipalat ja sipulisilput kattilaan tai pataan. Ruskista koko ajan käännellen. Lisää jauheliha, siirappi, liemiaines ja omenatäysmehu. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaali on pehmeää. Silppua minttu ja sekoita se joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.