300 g ruodotonta kirjolohifileetä tai 1 pss (300 g)
pakastettuja lohikuutioita
1 rkl korppujauhoa
1 dl kermaa tai ranskankermaa
1 muna
1 pkt (400 g) pakasteseitiä
1 rkl perunajauhoja
1 dl kermaa tai ranskankermaa
1 muna
1 ps (200 g) pakastettuja pikkuporkkanoita ja
papuja
pieni sipuli hienonnettuna tai pala pilkottua purjoa
1 tl suolaa
1/2 tl valko- tai sitruunapippuria
1-2 rkl tillisilppua

1. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa.
2. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.
3. Lisää jauhettuun loheen korppujauho, muna sekä kerma.
4. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon.
5. Jauha seit samoin lisäten joukkoon loput aineet ja mausteet.
6. Laita hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan molempia kalaseoksia kerroksittain ja asettele kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pakastettuja pikkuporkkanoita (tai esikeitettyjä puolikypsiä porkkanakuutioita).
7. Täytä kalamassalla vain 3/4 vuoan korkeudesta.
8. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa tai liedellä vesihauteessa tai uunissa höyrypaistolla 175 asteessa 40-60 min.
9. Kokeile murekkeen kypsyyttä tikulla.
10. Kumoa mureke hieman jäähtyneenä.
11. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt tilliperunat.
12. Kastikkeeksi sopii hollantilainen kastike, tomaattikastike sekä erilaiset kylmät majoneesipohjaiset kastikkeet kuten tartar- kastike ja höyrytetyt kasvikset sopivat hyvin seuraksi.