(4 annosta)

Keitetty riisi:
2 dl puuroriisiä
4 1/2 dl vettä
500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä)
1/2 tl suolaa
1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1-2 valkosipulinkynttä
kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia
1 tuore kurkku
sitruunapippuria
salaatinlehtiä

Koristeluun:
sitruunaa

1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan.
2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia.
3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella.
4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää.
5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi.
6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla.
7. Silppua sekaan hiukan sipulia.
8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.
9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle.
10. Koristele ravunpyrstöillä.
11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.