· 150-200 g marinoitua tai naturellia suikalelihaa tai kalkkunasuikaleita tai broilerisuikaleita.
· pieni sipuli
· 1 rkl kasviöljyä
· 1,5 dl pitkää riisiä
· 150 g juuressuikalesekoitusta
· 3-4 dl liha- tai kasvislientä
· 1/2 tlk (35 g) tomaattipyreetä
· 1/2-1 tl sokeria
· 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
· 1/2 tl yrttimaustesekoitusta
· 1/2 tl currya
· ripaus chilijauhetta

Ruskista liha, -kalkkuna- tai broilerisuikaleet. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota sipulipalat kasviöljyssä paistokasarin tai kattilan pohjalla. Lisää pitkä riisi ja kuullota sekin läpikuultavaksi. Lisää jäiset juuressuikaleet, neste, ruskistetut lihasuikaleet, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta kypsäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa risotto juustoraasteen ja raikkaan salaatin kanssa.