4 ruokailijalle
200 g savuporonpaistia
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
8 dl vettä
1 tl lihaliemijauhetta
40-50 g Aura-juustoa
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2 rkl ohrakasta
1 dl kuumaa vettä
2 dl kermaa
pinnalle ruohosipulia

Leikkaa savuporonpaisti pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilasssa kuumennetussa voissa. Lisää savuporokuutiot ja sekoita hetken aikaa.
Lisää vesi, liemijauhe, Aura-juusto ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa. Sekoita ohrakas kuumaan veteen ja lisää suuruksena kiehuvaan keittoon.
Lisää kerma ja tarkista maku. Savuporo ja Aura-juusto ovat suolaisia joten varo liikaa suolaisuutta. Silppua valmiin keiton pinnalle ruohosipulia.