1 l suolattuja rouskuja
1-2 tl maustepippureita rouhittuna
1-2 sipulia

Kastike:
2 tlk (á 1 ½ dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa

1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia.
2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi.
3. Hienonna sienet veitsellä hakaten.
4. Lisää maun mukaan pippuria.
5. Kuori ja hienonna sipulit.
6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan.
7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste.
8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii.