sunnuntai, 29. lokakuu 2006
JOULUSILAKAT
Liemi:
8 dl vettä
2 dl etikkaa
Sekoita vesi ja etikka. Pane silakkafileet liemeen kypsymään. Keskikokoiset fileet kypsyvät vaaleiksi jo kahdessa tunnissa. Tarkkaile, etteivät pienet fileet pehmene liikaa. Irrota fileet toisistaan ja poista selkäevät. Leikkaa fileet mieleisiksi paloiksi.
8 dl kypsää silakkafileetä paloina
2 - 3 dl hienoa sipulisulppua
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
Sipuli kannattaa leikata todella hienoksi, jotta se jakautuu seokseen hyvin. Pippuri kannattaa jauhaa suoraan myllystä. Tällöin voi säätää jauheen karkeuden ja saa pippurin maun tuoreena. Sekoita raaka-aineet ja pane joulusilakka kannelliseen astiaan. Joulusilakka muuttaa makuaan kolmen päivän aikana. Siksi sitä kannattaa tehdä useamman päivän annos kerrallaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.