10 annosta, á <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 g

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

3 ps (á 250 g) kasvissuikaleita
100 g sipulisilppua
2 rkl voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä
1 tl viherpippureita
1 ½ tl timjamia
50 g sinihomejuustoa raasteena
Kastike:
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
75 g emmental-mozzarellaraastetta
½ tl suolaa

Anna kasvissuikaleiden sulaa huoneenlämmössä 2-3 tuntia tai yön yli jääkaapissa, voit myös varovaisesti sulattaa niitä mikrossa sulatusteholla. Voitele noin 1 ½ litran vetoinen, uuninkestävä, kannellinen pata tai kohokasvuoka, johon sopii uuninkestävä lautanen kanneksi. Kuullota sipulisilppu pannulla rasvassa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet joukkoon. Kaada yhden kasvissuikalepussin sisältö ruukkuun ja levitä päälle kolmannes sipulisilpusta, kämmenellä hierretyistä viherpippureista ja timjamista sekä kolmannes sinihomejuustosta. Lisää toinen pussi ja nyt puolet lopusta sipulista, mausteista ja juustoista. Kaada kolmannes pussi ruukkuun ja loput sipulit, mausteet ja juusto päälle. Kuumenna roukakerma, sulata emmentalraaste joukkoon, lisää suola ja peitä kastikkeella kasvikset. Sulje kansi ja kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista kansi noin 15 minuuttia ennen, jotta ruukun pinta saa väriä. Voit kuorruttaa pinnan myös grillivastusta käyttäen tai nostamalla lämpötilan 250 asteeseen. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai liharuoan lisäkkeenä.