<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />6 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
(muskottipähkinää)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kaada maito kattilaan ja lisää jauhot heti. Kuumenna seosta kiehumispisteeseen ja vähennä sen jälkeen lieden lämpö minimiin KOKO AJAN sekoittaen. - Kiehuva maito on todella herkkä palamana pohjaan. Keitä kastiketta 5 minuuttia sekoitellen. Mausta.

TAI
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja anna niiden hetken aikaa kiehahtaa rasvassa. Lisää kuuma maito ja sekoita koko ajan voimakkaasti. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ennen maustamista.

Maitokastike on oiva lisä kotien “pikakalaruoan” eli kalapuikkojen ja perunoiden lisukkeena. Voit halutessasi kuullottaa kastikkeeseen myös sipulia tai maustaa kastiketta vaikkapa ripauksella muskottipähkinää. Rasvaton ja ruskistusta kaipaamaton versio on maukas arkiruokana ja toinen versio höystettynä vaikkapa juustoraasteella sopii kuorrutus- ja gratiinikastikkeeksi höyrytetyille kasviksille esimerkiksi viikonloppu ruokapöytään.