<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />600 g silakkafileitä
¾ tl suolaa
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
Kastike:
2 dl maitoa
200 g sulatejuustoa
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa, hienonnettua tilliä. Taita fileet takaisin kalan muotoon ja lado voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle hienonnettu ruohosipuli. Kuumenna maito kasarissa ja lisää paloiteltu sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut maitoon. Mausta kastike ja kaada vuokaan silakoiden päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja juuresraasteen kanssa.