Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa Fazer Blocksuklaata

Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)

Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita


Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60
minuuttia.

Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit
tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.

Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta. Koristele kakku valkoisesta ja
tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla. Saat juovista kaarevia, kun
jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.