500g jauhelihaa
1 suuri sipuli
1 rkl öljyä
2 dl vettä tai kasvislientä
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijaa tai chilikastiketta
2-3 rkl margariinia tai voita paistamiseen

Kastike:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
½ lihaliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
hienonnettua persiljaa


Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli melko pieniksi kuutioiksi ja kuullota öljyssä. Pane korppujauhot turpoamaan veteen tai kasvisliemeen. Sekoita hieman jäähtynyt sipuli ja korppujauhoseos jauhelihan joukkoon. Lisää muna, paprikajauhe sekä soija tai chilikastike taikinaan ja sekoita sileäksi. Suolaa ei tarvita, jos soija tai chilikastike on suolaista. Pane jauhelihataikina jääkaappiin 15 minuutiksi ennen paistamista. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pullia ja ruskista niitä muutama kerrallaan voissa tai margariinissa pannulla. Hauduta lihapullat kannen alla jälkilämmössä kypsiksi tai kiehauta niitä hetki kastikkeessa, jos valmistat kastikkeen. Kaada vesi paistinpannuun pyöryköiden paiston jälkeen ja kiehauta sitä hetken aikaa. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja vatkaa joukkoon jauhot vesitilkkaan sekoitettuina. Mausta liemikuutiolla, sekoita ja lisää kerma. Jätä sileäksi sekoitettu kastike kiehumaan hiljaa miedolle jälkilämmölle 5-10 minuutiksi. Hienonna kastikkeen joukkoon persiljaa ennen tarjoamista.