n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 l perunoita tai 2 bataattia
n. 300 g possun tai naudan jauhelihaa
1-2 sipulia
1 tl suolaa
(jos mausteet sopivat ruokavalioon, 1/4 tl paprikajauhetta, ripaus valko- tai mustapippuria, ruohosipulia)
öljyä
vuoan voiteluun maidotonta margariinia tai öljyä

Pese, kuori ja lohko perunat tai bataatit ja keitä ne kypsiksi. Survo soseeksi ja lisää hiukan keitinvettä, jotta soseesta tulee sopivan löysää. Kuori ja hienonna sipuli öljyssä pannulla ja sekoita peruna- tai bataattisoseen joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Vaihtelua tähän laatikkoon saat käyttämällä sipulin tilalla esim. purjoa tai lisäämällä porkkanaraastetta jauhelihan joukkoon.