1024627.jpg

Tein ensimmäistä kertaa vehnäleipäkielekkeitä. Ohje on Kotilieden uudesta leivontakirjasta. Ehkä ensi kerralla onnistuu paremmin. Ei tahtonut pysyä kasassa:0(

(noin 50 kpl)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />7 dl maitoa tai vettä

40-50 g hiivaa

1 kananmuna

noin 1 ½ dl sokeria

1 tl suolaa

noin 1 dl sulatettua voita tai margariinia

noin 1 ½ kg vehnäjauhoja

voiteluun: kananmunaa

koristeeksi: vettä ja tomusokeria (käytin sokerikuorrutetta)

 

1.Murenna ja sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, suola, osa rasvasta ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta taikina pehmeäksi. Anna kohota vähintään 30 minuuttia.

2.Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 24 cm* 40 cm). Sivele voisulalla ja ripottele pinnalle sokeria. Kiedo kääröksi ja leikkaa se kolmioiksi. Viillä jokaisen kolmion leveämpään puoleen kaksi viiltoa, jolloin siihen tulee kolme kielekettä.

3. Anna kohota pellillä. Voitele munalla ja paista kauniin ruskeiksi 225 asteessa noin 15 minuuttia.

4. Jäähtyneinä voit koristella pullat. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, että seoksesta tulee sopivan notkeaa valutettavaksi ohuena nauhana leivonnaisten päälle.