Lihapullat:
700g naudanjauhelihaa
1 prk Creme Bonjour Cuisine Tatti-herkkusieni fraichea
100-150 g paahdettua sipulia
n. 1½ dl korppujauhoa
2 kananmunaa
pieni loraus ruokakermaa
1 rkl jauhelihamaustetta
muutama kierros kuivattua valkosipulia ja pippurisekoitusta myllystä
Lisää kulhoon Creme Bonjour, kananmunat, kerma, paahdettu sipuli ja mausteet -> sekoita esim. vispilällä tasaiseksi, ja lisää korppujauhot. Jatka sekoittamista hetki ja jätä turpoamaan n. viideksi minuutiksi.
Vaivaa jauheliha massan sekaan käsin, kunnes lihapullataikina on tasaista.
Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa 200 C asteessa n. 20 minuuttia.
Kastike:
½-1 dl juoksevaa margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoa
2½ dl vettä
2-3 dl ruokakermaa
3 rkl tai maun mukaan lihafondia
1 iso sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
½ dl tomaattipyrettä
2 rkl sinappia
Kuullota silputtu sipuli pannulla ja kaada se hetkeksi lautaselle odottamaan.
Kuumenna margariini kiehuvaksi huuhdellulla pannulla.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita puulastalla kunnes massa on löysähköä. Tarvittaessa lisää margariinia tai jauhoja ja sekoita edelleen.
Ruskista margariini-vehnäjauhosekoitus suklaan väriseksi koko ajan sekoittaen puulastalla.
Lisää sinappi ja tomaattipyre, sekä lisää rasvaa. (Muuten paakkuuntuu). Sekoita.
Kaada vesi hitaasti pannulle koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastikepohja on tasainen ja sileä. Tarvittaessa lisää vettä.
Kaada kerma ja kuullotetut sipulit kastikkeen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku, ja tarvittaessa lisää nestettä tai mausteita.
Kaada kastike paksupohjaiseen kattilaan ja lisää lihapullat joukkoon.
Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 min välillä sekoittaen.
Lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
Tarjoile keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kanssa.
Lisukkeeksi tuoresalaattia ja sienisalaattia. NAM!
(Ps. Kuvan kattila ja hella eivät ole ihan välttämättä "julkaisukunnossa" mutta rapatessa roiskuu)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.