1245265173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hieman tavallista tuhdimman välipalan saat taiottua hetkessä ja edullisesti.

Ainekset:

2 kananmunaa

ripaus suolaa

(ruis- tai muuta leipää ja halutessasi muita lisukkeita)

 

Riko kaksi kananmunaa mikronkestävään, halkaisijaltaan n. 10 cm astiaan.

Lisää ripaus suolaa ja sekoita haarukalla.

Kuumenna täydellä teholla n. 40-60s tai tarvittaessa pidempäänkin riippuen mikrosi tehosta. Muista tarkistaa välillä kypsyys. Silloin kun munakkaan seassa ei näy enää nestemäistä tavaraa, on annos valmis.

Anna jäähtyä hetken aikaa, irrota lusikan avulla astiasta ja nauti.

 

Mielestäni mikromunakas on parhaimmillaan ruisleivän päällä kylmän maidon kera nautittuna.

Hyviä lisäkkeitä ovat myös ohuet meetvurstisiivut, suolakurkku, tomaatti, paprika ja tuoresalaatti. Muitakin variaatioita kannattaa kokeilla!