(4 annosta) 
 
6 keskikokoista perunaa   
1 sipuli    
½ rkl Sydänmerkki-rypsiöljyä (Virgino)
400g  kalaa esim. turskaa, kuhaa, ahventa    
1 tlk (400g) säilyketomaatteja    
8 dl vettä    
½ tl fenkolin siemeniä    
½ tl valkopippuria   
1tl timjamia   
1/2 tl suolaa
2  valkosipulin kynttä     
½  (n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />0,5 dl) appelsiinin mehu  
  
1. Kuori perunat ja sipuli ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota perunat ja sipuli pienessä öljymäärässä, kunnes ne ovat hieman kypsyneet.   
2. Paloittele kalafileet suupalan kokoisiksi palasiksi esim. noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi ja laita palat kylmään odottamaan. Jos käytät pakastekalaa, leikkaa puoliksi sulaneet kalapalat reilun sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Pakastekala hajoaa helpommin keittoon kuin tuore kala.
3. Lisää kattilaan kalapalat ja tomaattisäilyke sekä suurin osa vedestä. Lisää myös mausteet. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 min. Mausta lopuksi appelsiinimehulla ja valkosipulilla. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />