· 300 - <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />350 g lasagnelevyjä
· 150 g juustoraastetta

Kastike:
· 500 g jauhelihaa
· 1 sipuli
· 1 rkl kasviöljyä
· 250 pakastekasviksia esim. kasvissuikalesekoitusta
· 3 tölkkiä tomaattimurskaa
· 4 dl vettä
· 2 lihaliemikuutiota
· mustapippurirouhetta, aromisuolaa, paprikajauhetta
· 6 valkosipulinkynttä
· basilikaa <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ruskista jauheliha ja kuutioitu sipuli laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää jäiset kasvikset ja tomaattimurska, vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 - 15 minuuttia. Lisää murskatut valkosipulin kynnet ja basilika. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
Annostele kastiketta voideltuun uunivuokaan niin että pohja peittyy. Levitä lasagnelevyjä kerros kastikkeen päälle. Annostele kastiketta levyjen päälle. Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain niin että viimeinen kerros on kastiketta. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 175 C noin 45 minuuttia. Ota pois uunista ja peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla ja anna ruoan maustua 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.