5 annosta

9 lasagnelevyä

Kala-pinaattiseos
1 rkl Oivariinia
1 iso sipuli hienonnettuna
1 pak (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g) pakasteseitiä tai muuta ruodotonta kalaa
1/2 tl sitruunapippuria
3/4 - 1 tl suolaa
1 pak (150 g) pakastepinaattia

Juustokastike
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tlk (1 l) kevytmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl sitruunapippuria
1 pussi (150 g) emmental raastetta

Kuullota sipuli Oivariinissa pehmeäksi. Lisää joukkoon kohmeinen, paloiteltu kala. Ripota kalalle pippuri ja suola. Lisää pinaatti. Anna kypsyä hieman. Yhdistä toisessa kattilassa vatkaten vehnäjauhot ja maito. Anna kiehua 2 - 3 min samalla sekoittaen. Mausta ja lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Säästä loppu raasteesta vuoan pinnalle. Sekoita, kunnes kastike on tasaista ja juusto on sulanut. Levitä juustokastiketta ja kala-pinaattiseosta kerros vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta. Ripota pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 175 asteessa 50 min. Peitä kypsennyksen puolivälissä leivinpaperilla, ettei ruoan pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />