4 - 6 annosta

200 g (n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />8 dl) perhospastaa

vettä
1 liha-juuresliemikuutio
2 pussia (à 300 g) pakastekasviksia, esim. kruunuvihanneksia
1/2 tl suolaa
150 g kinkkusuikaleita

Gratiinikastike:
3 dl Valio ruokakermaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 pussi (150 g) Valio Polar 15 raastetta
1/2 tl mustapippuria

Keitä pasta liha-juuresliemessä. Valuta ja huuhdo siivilässä kypsä pasta. Sulata kasvikset uunivuoassa. Ripota kasviksille suola, sekoita. Lisää kinkku ja pasta. Sekoita kattilassa kylmä kerma ja jauhot tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja pippuri. Keitä sekoittaen 2 min. Kaada kastike vuokaan. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.