(n. 4 annosta) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 l vettä
1 lihaliemikuutio tai 2 rkl lihafondia
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
400 g ruis- tai kaurapastaa
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Laita jauheliha paahtumaan paksupohjaiseen kattilaan. Sekoittele välillä ja anna lihan ruskistua hiljalleen.
Kuori ja leikkaa sipulit, valkosipulit ja porkkana lohkoiksi. Lisää ne lihan joukkoon kattilaan ja lisää vielä vesi. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää kattilaan liemikuutio tai fondi, tomaattipyree ja tomaattimurska sekä sokeri. Kypsennä sekoitellen muutama minuutti.
Keitä pasta lähes kypsäksi paketin ohjeen mukaan ja huuhdo läviköllä vesi pois. Tarkista maku. Lisää pasta keittoon ja tarjoile kuumana.