(4 annosta )
 
400 g kuhaa tai muuta kalaa    
1 tl Sydänmerkki-rypsiöljyä (Virgino) 
1/2 tl suolaa    
1 ruukkusalaatti  (esim. tammenlehvä, jääsalaatti ja lehtisalaatti)      
10 kpl (n.100g) tuoreita sieniä esim. keltavahveroita (kanttarellejä) tai siitakkeita      
4 kevätsipulia    
8 kirsikkatomaattia
   tai 2 tavallista tomaattia    
    
salaattikastike:     
3 rkl Sydänmerkki-majoneesia (Becel)   
1 tl tomaattipyrettä tai ketsuppia 
1 tl  limen tai sitruunan mehua 
ripaus sokeria 
 
1. Huuhtele tuoreet salaatit runsaassa vedessä ja ravistele liika vesi pois.  Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan tai käyttäessäsi tavallisia tomaatteja, kuutioi ne.
2. Kypsennä kala parila- tai paistinpannussa pienessä määrässä öljyä. Siirrä pois pannulta.
3. Kypsennä nopeasti (noin 30-45 s) pienessä öljymäärässä myös sienet ja pilkotut kevätsipulit. 
4. Sekoita salaattikastikeen ainekset.
5. Salaatin kokoaminen: asettele salaatinlehdet pediksi lautaselle tai vadille. Levitä salaatin päälle lämmin sipuli-sieniseos ja kalafileet. Koristele tomaatilla ja kevätsipulin vihreillä varsilla.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />